Αποτρίχωση – Λέιζερ

Αποτελεσματικά και με διάρκεια

Πληροφορίες

Η αποτρίχωση με laser Alexandrite αποτελεί την καλύτερη μέθοδο αντιμετώπισης της ανεπιθύμητης τριχοφυίας. Το laser δρα επιλεκτικά στην ρίζα της τρίχας καταστρέφοντάς την ενώ αφήνει ανέπαφους τους γύρω ιστούς.

Συχνές Ερωτήσεις

Μπορεί να εφαρμοστεί σε όποια περιοχή του σώματος θέλουμε όπως πόδια, μπικίνι, μασχάλες, πρόσωπο κ.ο.κ.

Μπορεί να εφαρμοστεί σε όποια περιοχή του σώματος θέλουμε όπως πόδια, μπικίνι, μασχάλες, πρόσωπο κ.ο.κ.

Οι εφαρμογές που χρειάζονται  για την πλήρη εξάλειψη εξαρτώνται από τον τύπο της τρίχας, τον τύπο του δέρματος καθώς και από την περιοχή που γίνεται το laser. Για παράδειγμα οι τρίχες στο πρόσωπο είναι πιο ανθεκτικές απ ότι στις μασχάλες λόγω της επιρροής των ορμονών.

Δεν υπάρχει πόνος γιατί μαζί με το laser εφαρμόζεται πάνω στο δέρμα ταυτόχρονα ψυχρός αέρας . Επίσης στην περιοχή του μπικίνι εφαρμόζεται αναισθητική κρέμα για καλύτερη αναλγησία.

Η αποτρίχωση με laser είναι απολύτως ασφαλής όταν εφαρμόζεται από εξειδικευμένο προσωπικό, χωρίς να αφήνει ουλές,  σημάδια ή έντονους ερεθισμούς όπως μπορεί να προκύψει με άλλες μεθόδους (ξυράφι, κερί κ.α.)

Γιατί έχουμε τα καλύτερα ιατρικά εξειδικευμένα μηχανήματα αποτρίχωσης, τα οποία χειρίζεται ειδικά καταρτισμένο προσωπικό. Επίσης η εφαρμογή γίνεται σε ιατρείο με μακρά εμπειρία στην αποτρίχωση και με την επίβλεψη δερματολόγου

Ποιες είναι οι οδηγίες πριν και μετά την αποτρίχωση με laser;

Αποφύγετε την έκθεση στον ήλιο ή κάποια μέθοδο τεχνητού μαυρίσματος (solarium και προϊόντα αυτομαυρίσματος) για τουλάχιστον  2 εβδομάδες πριν τη συνεδρία.

Όσο πιο λευκή είναι η επιδερμίδα τόσο και με μεγαλύτερη ένταση μας επιτρέπεται να ρυθμίσουμε το laser.

Αποφύγετε επίσης άλλες μεθόδους αποτρίχωσης (τσιμπιδάκι, κερί, χαλάουα, κλωστή, ηλεκτρόλυση) τουλάχιστον 3-4 εβδομάδες πριν προηγηθεί η θεραπευτική συνεδρία.

Να μην είναι ήδη ερεθισμένη η επιδερμίδα από άλλες θεραπευτικές μεθόδους ή θεραπευτικές κρέμες ή για οποιουσδήποτε άλλους λόγους.

Ξύρισμα της περιοχής που θα γίνει η εφαρμογή γίνεται σε συγκεκριμένες περιοχές (πόδια, μπικίνι, μασχάλες), όχι όμως στη περιοχή του προσώπου.

Συνιστάται το ξύρισμα των τριχών 1- 3 ημέρες πριν τη θεραπευτική συνεδρία. Η τρίχα θα πρέπει να είναι 1- 3 χιλιοστά ορατή έξω από το

δέρμα έτσι ώστε η ενέργεια από το laser να πηγαίνει στο θύλακα της τρίχας για καλύτερα αποτελέσματα.

Ενημερώστε μας σε περίπτωση εγκυμοσύνης ή γαλουχίας.

Ενημερώστε μας εάν κάνετε χρήση φαρμάκων (ρετινοειδή, αντιπηκτικά, συμπληρώματα διατροφής κτλ.)

Υπάρχει πιθανότητα να παραμείνει κάποιο πρήξιμο γύρω από τον θύλακα της τρίχας (περιθυλακικό οίδημα) ή κοκκινίλα (ερύθημα) στο δέρμα.

Το οίδημα υποχωρεί σταδιακά μετά από κάποιες ώρες από το τέλος της θεραπείας, ενώ το ερύθημα μπορεί να παραμείνει έως και 1-2 ημέρες.

Η πιθανή αίσθηση ελαφρού καψίματος ή κνησμού είναι φυσιολογική μετά τη  θεραπεία, σταδιακά εξασθενεί και αυτή με την σειρά της.

Συνιστάται η εφαρμογή αναπλαστικής ή αντιβιοτικής κρέμας στην περιοχή που έχει γίνει η θεραπεία πρωί – βράδυ 1 έως 3 ημέρες για να

καταπραϋνθεί το δέρμα. Μπορείτε να διατηρείτε την κρέμα στο ψυγείο για μεγαλύτερη ανακούφιση.

Χρησιμοποιήστε πάντα αντηλιακό (SPF 50+) χειμώνα /καλοκαίρι τουλάχιστον για τις επόμενες 5 ημέρες μετά την θεραπεία.

Την ίδια ημέρα μετά την εφαρμογή δεν πρέπει να κάνετε μπάνιο με καυτό νερό. Επιτρέπεται με χλιαρό προς δροσερό.

Αποφύγετε την τριβή με σφουγγάρι σώματος, στενά εσώρουχα και ρούχα στην περιοχή που έχει γίνει η θεραπεία.

Συνιστάται να αποφύγετε την εφίδρωση από γυμναστική ή τριβή από μηχανήματα την ίδια μέρα μετά την συνεδρία σας.

Αποφύγετε το peeling μέχρι και 7 ημέρες μετά τη θεραπεία καθώς οποιοσδήποτε περαιτέρω ερεθισμός μόνο αρνητικά αποτελέσματα μπορεί να έχει.

Αποφύγετε την έκθεση στον ήλιο ή solarium για 5-7 ημέρες μετά την συνεδρία.

Για οποιαδήποτε απορία σας μην διστάσετε να επικοινωνήσετε με το κέντρο μας και με το γιατρό.

Laser Alexandrite